cleaning AND HYGIENE products

DEVELOPMENT

MANUFACTURING

 DISTRIBUTION

Natuurlijke korrels - handreiniging

20 december 2017

Americol is gespecialiseerd in ontwikkeling, productie en distributie van huidverzorging en handhygiëne producten. Het omvangrijke assortiment voor wasruimte en industrie bestaat uit beschermende crèmes, handreinigers, schuimzepen en verzorgende crèmes.

Nieuwe korrels in handreinigers
De handreinigers voor het verwijderen van industriële vervuilingen bevatten synthetische polymeren. Dit zijn plastic microkorrels voor ondersteuning van de milde mechanische reiniging van handen. Deze microkorrels zijn belastend voor het milieu.
 
Americol vervangt de plastic microkorrels voor natuurlijke korrels. Deze korrels hebben een natuurlijke oorsprong en zijn niet belastend voor het milieu.
 
Laboratorium testen
De natuurlijke korrels zijn met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd en beoordeeld op reiniging en huidverzorging van vervuilde handen.
 
De recepturen met natuurlijke korrels zijn beoordeeld op product stabiliteit en compatibiliteit. De gegarandeerde houdbaarheid blijft 12 maanden na opening van de verpakking. Americol garandeert probleemloze dosering van de handreinigers met alle type Americol dispenser systemen.
 
De recepturen met natuurlijke korrels voldoen aan de Europese cosmetica wetgeving. De recepturen zijn door geaccrediteerde instanties beoordeeld. Dermatologische testrapporten zijn onderdeel van de productdossiers.
 
De ingrediënten declaraties (INCI) op de productetiketten worden aangepast.