cleaning AND HYGIENE products

DEVELOPMENT

MANUFACTURING

 DISTRIBUTION

Private Label

Product Ontwikkeling 
Americol beschikt over een eigen laboratorium. Hier komen continue innovatieve, nieuwe producten vandaan, die optimaal inspelen op de laatste inzichten op technisch, dermatologisch, ecologisch en cosmetisch gebied.

Kwaliteitbeheer
Een modern en uitgebreid Laboratorium Informatie System (LIMS) waarborgt een geïntegreerde kwaliteitscontrole. Die controle begint bij de inkomende goederen en eindigt pas bij het vrijgeven van het eindproduct.

Americol is ISO 9001:2008 en ISO 22716:2007 (c-GMP) gecertificeerd.  

Inkoop en Voorraadbeheer
Americol verzorgt voor alle grondstoffen, verpakkingsmaterialen en etiketten de inkoop en het voorraadbeheer, waarmee een efficiënt productieproces wordt gewaarborgd.

Productie
Technisch geavanceerde productiemiddelen waarborgen een flexibele productie en een snelle service. Bij iedere productie is de geïntegreerde kwaliteitscontrole van toepassing en worden de analysegegevens vastgelegd.

Afvullen en Verpakken
De gefabriceerde producten worden afgevuld en verpakt op negen afzonderlijke afvullijnen, waarmee verpakkingen variërend van 200 ml tot 1.000 liter worden verwerkt. Het assortiment bestaat uit ruim 4.500 product-/verpakkingcombinaties.

Opslag en Distributie
Het distributiemagazijn heeft een opslagcapaciteit van ruim 3.000 (pallet) locaties en voldoet aan de PGS 15 voorschriften met betrekking tot brandveiligheid, arbeidsveiligheid en milieuveiligheid voor ongelimiteerde opslag van reinigingsproducten, desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten.

Wet- en Regelgeving
Voor het beheer van gevaarlijke stoffen conform Reach en EU-GHS/CLP werkt Americol met een modern managementsysteem. Met deze applicatie worden veiligheidsbladen opgesteld en proactief gedistribueerd. Voor productetikettering is de nieuwste wetgeving bepalend.

Voor de cosmetische recepturen zijn productdossiers opgesteld en veiligheidsbeoordelingen uitgevoerd.

De cosmetische producten zijn dermatologisch getest en goedgekeurd.

Voor alle stoffen zijn kwantitatieve blootstellingbeoordelingen opgesteld, waarmee de blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek is geëvalueerd.

Americol produceert volgens de Europese Detergentenverordening en Europese Cosmeticawetgeving. De desinfectiemiddelen voldoen aan de Europese Biocidenverordening

.